Обръщението на каталунския премиер Карлес Пучдемон, в което се очакваше да

...
Обръщението на каталунския премиер Карлес Пучдемон, в което се очакваше да
Коментари Харесай

Обръщение на Пучдемон беше отменено от правителството без обяснение

Обръщението на каталунския министър председател Карлес Пучдемон, в което се очакваше да разгласи предварителни избори, беше анулирано от районното държавно управление без пояснение. 

Речта на Пучдемон трябваше да стартира към 14.30 часа българско време. Първоначално тя беше отсрочена с един час, а след приключването на посоченото време и напълно анулирана без повече пояснения. 

Речта на каталунския министър председател беше планувана за през днешния ден, ден преди испанският Сенат да гласоподава заледяване на автономията в Каталуния.

Очаква се той да приказва по-късно през днешния ден в каталунския парламент, както бе планувано в началото. 

В същото време хиляди студенти стачкуваха през днешния ден по обяд в Барселона с искане за оповестяване на самостоятелност и против решението на испанските управляващи да поемат контрола над Каталуния. 

Те минаха на шествие през централните улици на каталунската столица с червени карамфили в ръка и знамената на каталунската самостоятелност към врата.

" Не можете да вкарате в пандиза цялостен един народ. Не на франкистката принуда ", пишеше на огромен транспарант, а студентите скандираха по прелитащ над тълпата хеликоптер: " Окупационните сили вън! ".

Движението " Университети за републиката " и студентският профсъюз приканиха за протестен ден в университетите в четирите най-големи каталунски града - Барселона, Жирона, Леида и Тарагона - в символ на митинг против използването на член 155 от испанската конституция, даващ право на държавното управление да суспендира автономията на региона, заяви Асошейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР